Wat is Psychotherapie?
WAT IS PSYCHOTHERAPIE?
De laatste jaren groeit in de media de aandacht voor PSYCHOTHERAPIE, in eerste instantie vanuit het perspectief van de terugbetaling ervan. Maar wat houdt psychotherapie nu eigenlijk in? Voor velen blijft het nog steeds een gevreesde ongekende, een geduchte vijand zelfs. Psychotherapie mag echter zoveel meer betekenen, waar velen baat bij hebben, wanneer zij daar de nood toe krijgen. En die nood valt niet altijd goed in vakjes op te delen, terwijl de weg ernaartoe in de toekomst zelfs kan bemoeilijkt worden.
Over de wettelijke erkenning van het beroep, de verschillende praktijkvoeringen en de mogelijke terugbetalingen ervan zijn overheid en mutualiteiten al enige tijd het hoofd aan ’t buigen, maar psychotherapeuten zijn zich bewust van de vaak gebrekkige kennis aan aanbod, en de eerder eenzijdige promotie van gedragstherapeutisch, eventueel cognitief-gedragstherapeut
Collega Dominique HUBAIN (Lic Psychologie, Psychoanalyticus & Psychotherapeut, lid GPP), ism VORMINGPLUS en het Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie (GPP), biedt binnenkort de kans nader kennis te maken met de psychotherapie, via de droomduiding en de ‘moeder van elke psychotherapie’: de psychoanalyse. Grijp uw kans om taboes en vooroordelen opzij te schuiven en uw licht op te steken:
Donderdag 8 februari 2018 om19u30
Bibliotheek de Krook – Gent
Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent
Bereikbaarheid De Krook: www.vormingplusgent-eeklo.
Inschrijvingen: https://
lokaal: Vos (verdieping: -1).
Prijzen
Standaardprijs – 5.00
Reductieprijs – 4.00
Sociale prijs – 2.50
Kansentarief UiTPAS Gent – 1.00
“Wat kunnen we verstaan onder psychotherapie vanuit een psychoanalytisch perspectief?
Freuds Droomduiding biedt ons hiervoor uitstekende aanknopingspunten. Iedereen is immers vertrouwd met dromen.
Daarnaast neemt de droomduiding nog steeds een belangrijke plaats in binnen de psychoanalytische praktijk.
Iedereen die meer wil weten over psychotherapie en droomduiding en kennis wil maken met psychoanalyse is van harte welkom.
Je hoeft geen voorkennis te hebben en je krijgt uitvoerig de tijd om vragen te stellen, zowel over de theorie als over de praktijk.”
– Dominique HUBAIN
(*) epistemologisch gezien volledig terecht dat gedragstherapeuten hun behandeling ‘gedrags-therapie’ noemen en de term ‘psychotherapie’ stricto senso aan anderen laten.