Bericht van Jean-Pierre Van Eeckhout (dd 03/07/2020)

Beste leden,​

​In bijlage het  “Verslag van het seminarie van het i-AEP, georganiseerd door Sotto La Mole”, een sterk herwerkte tekst van Nizar Hatem (reeds eerder rondgestuurd, maar hier dus een andere versie), en een aanbevolen tekst van J. Nassif over een getuigenis van Bataille

Ik raad ten zeerste het artikel van J. Nassif aan ”La Passe de la Psychanalyse”, dat een reflexie is op “L’expérience intérieure” een geschreven getuigenis van Bataille over zijn verwarring als analysant.  Het belicht duidelijk dat de psychoanalyse een ‘colloque singulier’  niet te vatten is een universeel weten, maar – zie het boek van Bataille – er toch een weten kan uit voortkomen naar anderen toe, een al of niet gesproken of geschreven getuigenis.

​Verslag van het seminarie​ | herwerkte tekst van Nizar Hatem | La Passe de la Psychanalyse


Bericht van Jean-Pierre Van Eeckhout (dd 01/06/2020)

Beste leden,

Voor diegenen die geen enkele zin hebben om zich een week-end  te verplaatsen naar het buitenland om een week-endje een seminarie psychoanalyse mee te beleven het volgende:

Op 6 en 7 juni wordt er met zoom een seminarie van 2 uur georganiseerd (telkens van 16-18u).  Geïnteresseerden kunnen van mij een link bekomen waarmee kan aangesloten worden vanuit zijn luie zetel hier ten lande.  Als dat niet simpel is.  Om één en andere te animeren zitten hier in bijlage een aantal teksten.  Deze zullen niet voorgelezen worden op betreffende data, maar staan open voor commentaar.

uw délégué

 

2020_SIRENA_LA VOIE PSY_fr_it

Entre Cure et Passe


Bericht van Jean-Pierre Van Eeckhout (dd 09/03/2020)

Beste leden,

Het I-AEP en haar délégués nodigen u graag uit op het volgende seminarie op 6-7 juni in Turijn:

Une expérience sans projet. Entre la cure et la passe.

Praktische details volgen later.

In link kan je alvast proeven van het argument.

Argument | Tekst Roudinesco